Diegem buigt niet voor sterk Jong KV en sluipt de top vijf binnen.

KSV Bornem speelt tegenwoordig in vierde provinciale A. Er zijn nog supporters van Diegem Sport die zich menig duel met Bornem voor de geest kunnen halen in de toenmalige derde klasse. Vandaag moeten we ons tevreden stellen met een match tegen Jong KV Mechelen in het gezellige stadion in De Breeven dat ondertussen wel opgesmukt werd met oa. een synthetische mat en zowaar verlichting zodat er op zaterdagavond kan gevoetbald worden. Volgens de geruchten is er weer geld in Bornem en kunnen ze opnieuw aan de weg timmeren.

Maar nu dus KV Mechelen -23. Met 6 op 9 tevreden gestart is Diegem weliswaar nog wat op zoek naar de beste vorm maar die komt er gestaag aan. De knap voetballende ‘thuisploeg’ – hoe thuis kan zo’n match aanvoelen voor de jonge maneblussers – bleek een erg taaie klant. Veel beweging en snelheid, in en outs, diepgang en technisch vermogen, het zag er mooi uit, maar ook avontuurlijk en met vaak vier man voorin lieten ze ook heel wat ruimte liggen. Dat brak hun zuur op, al na een minuut op zeven, toen Deflem over rechts ontsnapte en de perfecte voorzet afleverde richting Sulejmani, die kurkdroog binnenschoof. Dat toonde efficiëntie waar het Jong KV aan ontbrak. Twee keer moest Michiels zich onderscheiden, maar het kiezen voor eigen succes bleek nog het grootste euvel. Bijna liep Diegem uit tot 2-0 toen Hermans de bal tot bij Labiad voorzette maar die kon slechts boven het kader besluiten. Met nog zo’n tien minuten te gaan in de eerste speelhelft kreeg Diegem de bal niet ontzet en wist de kwieke Makanza dan toch de gelijkmaker te scoren.

In de tweede speelhelft bleef Jong KV drukken maar Diegem kwam fysiek en mentaal goed voor de dag en de wedstrijd stond op kantelen toen alweer Makanza de thuisploeg op voorsprong bracht. De buit is binnen dacht menig Mechelaar maar Diegem toonde zich erg weerbaar en Sulejmani dook gevat op aan de tweede paal bij een voorzet van Hermans en tikte de 2-2 tegen het net. Het had nog mooier kunnen zijn helemaal op het einde maar Diegem kreeg een paar gevatte counters niet uitgespeeld.

Geen man overboord evenwel, een gelijkspel tegen een sterk Jong KV is een goed resultaat. Het brengt Diegem trouwens netjes op een vijfde plaats in de rangschikking en dat trekt er toch een beetje op, nietwaar? Volgende week thuis tegen Berchem Sport dat dit weekend voor het eerst wist te winnen tegen Termien. Groen-wit-supporters, op post in het Park stadion, hoor. Want anders veroveren de geelzwarte Baarchoem gezangen onze gepimpte tribune!

WDB.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.