Clean Dean.

Terwijl half Europa overspoeld werd door de storm baadde Park Diegem in een zomers zonnetje. Alsof de weergoden het harde werk van de laatste weken wilden belonen door de vernieuwde accommodaties en de omgeving met passend decorum te presenteren. Na anderhalf jaar verbanning naar Calenberg is Diegem opnieuw thuisgekomen. Veel nieuwsgierige belangstelling ook want we schatten dat zo’n 400 toeschouwers plaatsnamen op de weerom blinkende tribunezitjes. De publieke voorstelling van al onze jeugdspelers voor de aanvang van de wedstrijd zat daar wellicht voor iets tussen maar toch. Om 15 uur stipt begon de bal opnieuw te rollen. Die werd overigens geschonken door Stef Panneels, oud-speler van KDS en voorzitter van de Machelse gemeenteraad.

Beide ploegen begonnen eraan met veel goeie wil maar het was toch tasten en wroeten om wat leuke combinaties in elkaar te steken. Diegem versierde enkele hoekschoppen, de bezoekers waren een paar keer gevaarlijk na een verre inworp. Een eerste echte kans voor Diegem kwam er nadat Deflem met een listig hakje Babacan in schietpositie bracht, zijn geplaatste bal ging maar net over. Lille United pakte het heft beet en werd echt gevaarlijk. Michiels pareerde een afstandsschot en bleef overeind op één-op-één situatie. Toen hij vervolgens van kortbij redding bracht en de rebound met een ultieme reflex over zijn deklat tilde was zijn bijzondere rol vandaag meer dan gespeeld.

Op minuut 45 graaide de thuisploeg als klap op de vuurpijl de 1-0 voorsprong mee naar binnen. Een schijnbaar verloren bal aan de tweede paal werd door een attente Sulejmani binnen gefrommeld. Frommelen? Het maakt een spits niets uit. Alle groene-witte supporters trokken naar de nieuwe kantine met het besef dat die 1-0 best wat gevleid was.

In de tweede speelhelft gingen de Kempenaren op zoek naar de gelijkmaker maar zo gevaarlijk als in de eerste periode werd het niet meer. Diegem kon een paar keer tegenstoten maar vermocht niet het uit te spelen. Het bleef slordig in de beslissingen en in de passing. Zelfs het ultieme offensief van de bezoekers in de slotfase was te waterig om succes te oogsten. Diegem hield de 1-0 vast tot het eindsignaal en pakte de tweede driepunter op rij. Met een dikke duim omhoog voor onze keeper kan je na de 6 op 9 en een plek in de top vijf voorzichtig over een goede start gaan praten. Dat is goed nieuws al beseft eenieder dat het in de volgende wedstrijden beter moet. Volgende week naar Jong KV Mechelen op het Breeven in Bornem.

WDB.

Verslag RingTV

Foto – © Koen Merens

Uitslag

PloegGoals
Diegem1
Lille0

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Marijn Van GastelDavy Pacolet
Gerben Leten

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Tags