Voorstelling nieuwkomers

Eén week voor de start van de competitie stellen we jullie onze 8 nieuwkomers voor.

We starten alvast bij de jongeren die uit onze eigen jeugd doorstromen.

We beginnen met doelman Kobe Ceulemans. Kobe speelde vorig seizoen al 4 wedstrijden met de A-ploeg maar sluit dit jaar officieel aan bij de A-kern. Hij zal het nummer 99 dragen. Jammer genoeg gooide een blessure in de voorbereiding roet in het eten, waardoor het nog even zal duren voor we Kobe opnieuw in actie kunnen zien.

Een tweede doorstromer vanuit onze kweekvijver is Jari Decraemer. Jari, zoon van Stef Decraemer, is een centrale verdediger. Ook Jari proefde in het verleden al eens van het grote werk tijdens invalbeurten tegen Lyra-Lierse en Bocholt. In het tussenseizoen schoof ook hij definitief door naar de A-kern. Jari speelt zijn wedstrijden met het nummer 14.

De laatste jonkie die we aan u voorstellen is Arno Braspenninckx. Arno kreeg van de technische staf de kans om zich tijdens de voorbereiding te tonen. Een kans die hij met beide handen greep, getuige zijn doelpunt en assist in de voorbereidingswedstrijden. Arno zal dit jaar het nummer 87 dragen.

Welkom Kobe, Jari en Arno in de A-kern! Wij zijn even trots als jullie!

 

Doordat Kobe Ceulemans tijdens de voorbereiding geblesseerd uitviel moest KDS noodgedwongen op zoek naar een vervanger. Daarom sloot KDS een akkoord voor 1 seizoen met Diego Iglesias. Een naam die bij sommigen misschien een belletje doet rinkelen, want Diego komt over van Jong KV, waarmee hij in 2023 tegen KDS speelde. Diego draagt het nummer 18 dit seizoen. Welkom Diego!

Mamadou Gueye was dit seizoen de eerste nieuwkomer. De 27 jarige aanvaller met Malineese roots komt over van RCS Braine. Mamadou toonde reeds uitvoerig zijn kunnen in de voorbereidingswedstrijden en tekende een overeenkomst voor 1 seizoen. Hij speelt dit jaar met het nummer 19. Welkom Mamadou!

De drie laatste nieuwkomers hebben allen iets gemeen. Namelijk dat ze in het verleden deel uitmaakten van de Diegemse jeugdopleiding. Cian Vennard startte zijn jeugdopleiding bij RSC Anderlecht, kwam nadien over naar KDS en mocht in april 2023 zelfs debuteren in de 1e ploeg tijdens een invalbeurt in Tongeren. Na een uitstapje keert Cian nu terug naar het vertrouwde nest. Hij tekende een overeenkomst voor 1 jaar en speelt met het rugnummer 9. Welkom terug Cian!

De volgende 2 hebben zowaar een nog grotere gelijkenis. Zowel Jesse De Kée als Atilgan Babacan werden via het samenwerkingsproject met Club Brugge uit onze jeugdopleiding weggeplukt. Jesse bleeft een tijdje bij blauw-zwart, ging dan naar Jong OHL en kwam vorig jaar uit voor Knokke. Door een ernstige blessure kon hij zich niet doorzetten en dus keerde Jesse terug naar KDS. Atilgan vertroefde 6 jaar bij blauw-zwart en na tussenstops bij Standard en Jong Westerlo keert ook hij terug naar KDS. Jesse draagt dit jaar het nummer 38, Atilgan het nummer 11. Beide ondertekenden een overeenkomst voor 1 jaar.

Met deze 8 inkomende transfers zit ons huiswerk er op en sluit KDS opnieuw de rangen. Met deze kwalitatieve groep mag iedere supporter met groen-wit hart weer dromen van een prachtig seizoen!

 

Hieronder vinden jullie alle nieuwkomers op een rijtje:

Nieuwkomers seizoen 2024-2025

#SpelerPositieLeeftijd
9Cian VennardAanvaller19
11Atilgan BabacanMiddenvelder19
38Jesse De KéeVerdediger20
14Jari DecraemerVerdediger19
87Arno BraspenninckxMiddenvelder18
18Diego IglesiasDoelman18
19Mamadou GueyeAanvaller27
99Kobe CeulemansDoelman17
  • Freddy 23/08/2024 at 10:40

    Welkom mannen en sportief veel succes en geen blessures !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.